donderdag 30 april 2015

Een nieuw conceptHet was een foutje van de natuur, had de professor gezegd, een klein mankementje, ietske teveel, vlees noch vis.
En dus reed hij nu rond met haar camionette.
Naar scholen, en buurtverenigingen, voetbalclubs, bejaardenhuizen, speelpleinen, ervaringsgerichte scholen, boerinnenbonden, naar mondaine feestje en slempartijen, biljartlokalen en sportverenigingen. Als je hem vroeg, kwam ze.
In grote letters op zijn camionette

‘Zit het niet mee, bel René(e)’

Vaak gaf René(e) lezingen, hij toonde dat het oké was om anders te zijn, dat je, zelfs al had de natuur een gemene grap met je uitgehaald, je leven in handen moest nemen. Vooruit met de geit! Geen woorden maar daden!
Maar eigenlijk was dit slechts een randactiviteit, de core business van René(e) was iets anders, ze had een Talent en dat had hij ontdekt toen ze nog jong was, en zijn seksualiteit nog voor verwarring en twijfels zorgde. Op een dag stond ze voor de spiegel, poedelnaakt het teveel te vervloeken, en toen ineens was daar Het Inzicht.
Als Franciscus (Franciska?) werd hij van haar paard gebliksemd, en huilend zeeg ze neer voor de spiegel. Eindelijk, eindelijk was daar het Licht, het Doel, het Waarom.


Renee is Slecht/Goed Nieuws Man.

Een roze maillot, zwarte cape, deftige hoge hoed, en gemakkelijke stapschoenen werden haar uniform, de camionette zijn trouwe gezel.
Mensen hebben het deze dagen moeilijk met slecht nieuw, maar elk ongeluk heeft zijn keerzijde, het goede bestaat enkel dankzij het kwade, yin en yang.

René(e) belde aan de voordeur van het witte huis, een eenzame kat miauwde, de vrouw deed open, René(e) boog het hoofd en nam zijn hoed af.

‘Goedenavond, mevrouw, Slecht/Goed Nieuws Man hier.
Het leven is niet altijd eenvoudig, maar alles heeft zijn keerzijde, het slechte nieuws is dat uw man zonet geplet werd in de Kennedytunnel, het goede nieuws echter is dat zijn minnares, u tot hiertoe onbekend veronderstel ik, bij hem in de auto zat en gruwelijk verminkt werd’

Uit de woonkamer klonk gelach en gezang ‘Is het papa?’ riep een kinderstem. De vrouw verloor haar bewustzijn en Slecht/Goed Nieuws Man verdween met haar camionette in de duistere nacht, op zoek naar nieuwe avonturen.Geen opmerkingen:

Een reactie posten