dinsdag 26 juni 2018

goede bedoelingen

Kelly zuchtte. Ze keek door het raam, buiten staarde de grijze lucht balorig terug. Op haar Facebookpagina zag ze foto's van vriendinnen die op vakantie naar de zon waren, een citytrip naar Boedapest hadden gedaan, en een welnessweekend  in Berlijn.
Er stonden dingen bij als: 'Omdat ik het verdien' en 'omdat we het waard zijn' en zelfs 'omdat het kan' bij een foto van een vriendin die even snel op en neer naar Rome was gevlogen om een terrasje te doen.
"Omdat het kan" mompelde Kelly boos en ook wel een beetje afgunstig, " 't is niet omdat het kan dat je het ook maar moet doen, 't zou schoon zijn als iedereen zo dacht."

Maar ergens stak het, zij stond niet elke dag de lucht te verpesten met haar bolide in de file, zij at geen koeien die gewoon door hun geprot alles vervuilde, ze voelde zich zelfs schuldig als ze op zondag, en dan nog niet eens elke zondag, een pistolet met kaas at, want eigenlijk zou ze alle dierlijke producten moeten schrappen? Toch?
Eigenlijk wou ze het zich allemaal niet aantrekken, wou ze ook het vliegtuig pakken voor 35 euro en de wereld zien, bbq'en met  grote lappen lekker vlees, soms zelfs de auto pakken om naar de bakker te rijden als het regende.
Maar nee, zij was zelfbewust en deed aan thuiskamperen en ontdek je eigen stad (op de fiets).

Doeme toch


Ze hoorde niet hoe meneer Janssens achter haar stond, en schrok even toen hij zijn armen om haar nek sloeg.
'Verrassing, vrouw van mijn leven' fluisterde hij in haar oor 'kijk, verse frambozen, en die waar een worm in zat heb ik al weggegooid.'
Kelly glimlachte 'wie wou er nu naar Rome als je een man hebt die frambozen plukt' dacht ze.
'Ze stonden in de reclame in de  Delhaise, uit IsraĆ«l, zottekes toch?' ratelde Meneer Janssens zonder schaamte.

Even wou Kelly dat ze in het vliegtuig naar Rome zat.
Alleen.Geen opmerkingen:

Een reactie posten